Hoe werken journal prompts?

Gepubliceerd op 24 januari 2022 om 07:00

Wellicht heb je er al wel van gehoord, maar heb je nog geen idee wat het zijn. Journal prompts word regelmatig genoemd wanneer je het over journallen hebt. Maar wat zijn journal prompts en belangrijker nog hoe werken ze? In dit artikel vertel ik je graag hoe ik ze gebruik, zelf bedenk en er mijn journal mee vol schrijf, zodat ik meer inzichten krijg in hoe ik mijn leven gelukkig en liefdevol kan leven.

 

journal prompts

Wat is journallen?

Journallen is eigenlijk gewoon dagboek schrijven. Maar wist je ook dat je met journallen je gedachten kunt ordenen, keuzes kunt maken en je oude patronen en blokkades kunt doorbreken?

It's all in your pen dear.

Wat nou als ik je vertel dat journallen mij door verschillende vervelende situaties heen heeft geholpen (zie mijn blog hierover)!?

Wat nou als ik je vertel dat ik met journallen mijn nieuwe baan en nieuwe huis gemanifesteerd heb!?

En wat nou als ik je vertel dat ik met behulp van journallen mijn eigen vragen beantwoord, keuzes maak en knopen doorhak!?

 

Dit is wat een journal prompt is.

En daar kunnen journal prompts jou mee helpen. Een journal prompt is een vraag die je jezelf stelt en deze beantwoord je al schrijvende. Je schrijft een verhaal naar aanleiding van de vraag die je hebt gesteld. 

 

hoe werkt en journal prompt

Dit is hoe een journal prompt werkt!

Door jezelf een vraag te stellen gaan je gedachten al aan de slag. Ze willen een antwoord geven ook als je dat nog niet hebt. In plaats van daar, zoals normaal gesproken, over te gaan piekeren ga je nu schrijven.

Door je gedachten op dat moment op te gaan schrijven, ga je jezelf al schrijvende al antwoord en inzicht geven. Dat zorgt er voor dat je gedachten meer helder worden en je als vanzelf een antwoord en/of inzicht krijgt dat je nodig hebt. 

 

Je kunt jezelf elke vraag stellen die jou maar bezig houdt. Of dat nu gaat over je werk, je relatie, je passie, je bedrijf of je lichamelijke of mentale gezondheid, je kunt echt over alles schrijven. Als je ergens een pieker gedachte over hebt, een zorg of een angst schrijf deze dan in een vraag vorm op en ga hem beantwoorden in je journal. Komt er een nieuwe vraag in je op dan beantwoord je die vervolgens ook. 

 

Schrijven heelt en dat is ook echt waar. 

Liefs Karin

Je krijgt nu bij het 2022 journal een lijst met 52 journal prompts! Deze zijn afgestemd op meer zelfvertrouwen, zelfliefde en zelf bewustzijn voor jou.

OP = OP