10 journal vragen voor meer zelfliefde

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 15:00

Jezelf lief hebben is meer dan alleen maar jezelf vertroetelen, in bad gaan en of een middagje op de bank Netflixen. natuurlijk helpt het en is het absoluut een onderdeel van zelf liefde. Maar het is het niet het enige dat je zal helpen op je weg naar jezelf lief gaan vinden. 

 

Soms is dat ook jezelf een schop onder je kont geven, dingen doen die je niet per se leuk vindt en bloedje eerlijk naar jezelf zijn ook als je het liever zou negeren. Struisvogelpolitiek gaat niet op als je wil werken aan jezelf lief vinden, aardig vinden en van jezelf houden zoals je bent. 

 

Het heeft alles te maken met je eigenwaarde. Wat vind jij jezelf eigenlijk waard, vind jij jouw mening voldoende en laat jij je keuzes afhangen van wat een ander tegen je zegt? Stel dat iedereen om je heen je kleding zou afkeuren, ga je het dan nog wel dragen of nooit meer? Je nieuwe kapsel krijgt veel afkeurende blikken, maar jij voelt je er heerlijk bij. Laat je het dan bij de volgende kappersbeurt toch maar weer als 'normaal' knippen of vind jij jezelf helemaal goed zoals je nu bent?

Lastige vragen en begrijpelijk dat de mening van een ander belangrijk voor je is. Het is ook goed om naar de mening van een ander te luisteren, tegelijkertijd hoeft het dan niet meteen ook jouw mening te worden. Jij mag vinden wat jij vindt en jij mag je eigen keuzes maken. Dat laat zien aan jezelf dat je jezelf serieus neemt en jezelf het waard vindt om naar jezelf te luisteren.

 

Met deze tien journal vragen kun jij jezelf eerlijk gaan beantwoorden of je inderdaad al zo lief bent voor jezelf en of het al lukt om jezelf op nummer 1 te zetten. En let op, het gaat er niet om dat je perfecte antwoorden gaat opschrijven of waarvan jij denkt dat je het zo op moet schrijven. Het gaat er om dat jij eerlijk naar jezelf bent en luistert naar wat het echte antwoord is. 

Alleen al door nu deze vragen op te schrijven en te gaan journallen geef je jezelf tijd, liefde en energie. Creëer een fijn plekje voor jezelf en steek een kaarsje aan of zet je favoriete muziek aan. Onlangs heb ik een aantal fantastische placemats (zie foto's in dit artikel) mogen ontvangen en deze geven mij een extra schrijfplek waar ik een positieve energie van krijg. Zoiets dat zo simpel lijkt, kan al een enorme impact maken op je eigen energie. Een cadeautje voor je innerlijke zelf. Met een paar foto's maak je je eigen schrijfplekje op een placemat. Ze hebben ook een uitgebreide collectie met een diversiteit aan afbeeldingen die stuk voor stuk prachtig zijn. Ook je eigen foto op een placemat laten drukken, klik dan op placemats blauw bekijken op Fotocadeau.nl 

 

10 journal vragen voor meer liefde voor jezelf!

  1. Wie vind ik de belangrijkste persoon in mijn leven?
  2. Op welke momenten voel ik mij vol zelfvertrouwen?
  3. Wat vind ik het mooiste aan mijn uiterlijk?
  4. Noem vijf mooie eigenschappen van mezelf.
  5. Waar mag ik mezelf voor vergeven?
  6. Welk compliment kan ik aan mezelf geven?
  7. Waar word ik heel blij van?
  8. Op welke momenten mag ik mezelf een schop onder mijn kont geven?
  9. Wat zou ik meer voor mezelf kunnen doen?
  10. Wat zou ik graag willen doen, maar durf ik nu nog niet?

Op het moment dat jij eerlijk naar jezelf kijkt wordt er een zaadje geplant. Dat zaadje groeit door er vervolgens met liefde en compassie voor te blijven zorgen. Geloof me, dat vergt oefening en je zal regelmatig in oude valkuilen stappen. Maar vertrouw me als ik zeg dat dat het zo waard is. 

Als jij je niet meer fijn voelt als je op een feestje ben, ga dan lekker naar huis. Als jij een middag op de bank wil hangen dan doe je dat. Wil jij gezonder eten, dan ga je boodschappen doen en kook je een gezond maaltje voor jezelf.  Als jouw mening afwijkt van die van je vader, dan is dat oké. Wanneer jij even niet zo lekker in je vel zit en je wil je volstoppen met chocolade en chips, helemaal prima. Ga jij hardlopen om stoom af te blazen en te ontprikkelen, ik zeg doen.

 

Het is aan jou. Het is jouw leven. Leef jouw leven met liefde en respect voor jezelf.

 

 

Vind jij de placemats ook zo mooi die je op de foto's ziet in dit artikel en wil jij voor jezelf een mooie schrijfplek creëren? Kijk dan op de website van Fotocadeau.  Bij Fotocadeau.nl kun je online onderzetters kopen, canvassen met een eigen foto, fotoboeken, placemats, foto behang en nog veel meer leuke producten met een foto.

Zelfliefde komt tevoorschijn op het moment dat je dit allemaal doet en dan eerlijk naar jezelf durft te kijken. Is dit hoe jij wil zijn? Is dit hoe jij wil leven? Is dit wie jij wil zijn? En vervolgens neem je actie om datgene te doen waardoor jij jezelf op nummer 1 zet.

 

Begin met schrijven, vandaag. 

 

-liefs Karin

Dit artikel is in samenwerking met Fotocadeau. Ik werk alleen samen met bedrijven waar ik achter de producten/diensten sta en ik waarvan ik denk dat dit een waardevolle toevoeging is voor mijn lezers.