Noedels met broccoli en vega kipstuckjes | Diner

Gepubliceerd op 7 september 2018 om 11:27

Voor twee personen

 

Ingrediënten:

300 gram Thaise rijst noedels van zilvervliesrijst

1 stronk broccoli

100 Gram gesneden champignons

Scheutje ketjap manis (merk Inproba)

Vegetarische kipstuckjes (De vegetarische slager)

Handje cashewnoten

Scheutje olijfolie

 

Keuken supplies:

Snijplank

Mes

Vork

Pan

Wok

 

Bereiding:

Snij de broccolistronkje van de steel en leg ze in een pan met water. Breng dit aan de kook en laat circa 5-8 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Prik er even met je vork in om te voelen hoever de stronkjes zijn. Het water afgieten en de broccoli stand by laten staan.

 

Tijdens het koken van de broccoli snij je de vegetarische kipstuckjes in kleinere blokjes.

 

Zet de waterkoker aan of gebruik de warme pan van de broccoli en vul deze met water. Laat het water koken en zet het dan uit.  Voeg de noedels aan het gekookte water toe en laat ze daar een paar minuten in liggen tot ze gaar zijn. Bekijk de bereidingswijze op de verpakking, dit kan per merk verschillen.

Zet je wok op het vuur en laat hem warm worden, giet er dan een scheutje olie in gesneden champignons. Wok ze even tot ze lekker gebakken zijn en voeg dan de broccoli en vegetarische kipstuckjes toe. Als laatste voeg je nu de afgegoten noedels, de cashewnoten en een scheut ketjap manis toe. Wok het geheel door elkaar zodat alles zich goed mengt met elkaar.

 

Je heerlijke Thaise noedels met broccoli en veggie kip is klaar om van te smullen. Je kunt dit gerecht als diner eten, wat je over houdt kan in de diepvries of eet je de volgende dag als lunch.

Dit recept is glutenvrij, melkvrij, lactosevrij  en vegetarisch.