Heerlijke appelflappen voor op een feestje of als er visite komt, maar dan wel glutenvrij natuurlijk. Ook voor niet glutenvrije eters zijn ze heerlijk. In vriezen kan natuurlijk ook, zo heb je altijd iets lekkers paraat.
Benodigdheden voor vier appelflappen:
Schär glutenvrij bladerdeeg
Rozijnen
1 appel
Kaneel
Appel/kaneel jam
1 ei
Bereidingswijze
Snijd het vierkante vel bladerdeeg in vier gelijke delen. Verdeel een laagje jam in een driehoek op de verdeelde delen. Sschil de appel, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Bestrooi met kaneelpoeder en voeg een handje rozijnen toe. Meng dit door elkaar heen en verdeel vervolgens op de gemaakte jam driehoekjes.
Vouw de vierkantjes in een driehoek zodat je een mooie appelflap krijgt. Met een vork druk je de randjes tegen elkaar aan zodat de flap dicht is. Bestrijken met een los geklopt eitje en je appelflappen kunnen de oven in.
25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Na een klein half uurtje heb je heerlijk appelflappen die iedereen lekker vindt en graag eet. Geniet er van ♥
Dit recept is glutenvrij, melkvrij, lactosevrij en vegetarisch.