Toen ik hoorde van deze pindakaas, moest ik hem gewoon proberen. Deze pindakaas is namelijk gemaakt zonder toevoegingen of kunstmatige producten, en daar hou ik van!
Onze smaak is zo aangetast door kunstmatige toevoegingen en zoetstoffen dat een natuurlijk product ‘flauw’ kan smaken. Dit is echter wel heel goed voor je lichaam. Je lichaam moet namelijk heel hard werken om al die e nummers, conserveringsmiddelen en andere niet uit te spreken toevoegingen te verbranden. Deze pindakaas smaakt als pindakaas!
Saudalicious is een eenmansbedrijf gedreven door Portugal liefhebster Sabine uit Tiel. Al zolang als ze kan herinneren bereidt ze de meest heerlijke recepten, waar vrienden en familie vol lof over spreken. Ze besloot om hier meer mee te gaan doen en startte haar blog www.saudalicious.com, hier deelt ze haar passie voor gezond leven en Portugal door middel van heerlijke recepten die ze zelf bedenkt en maakt. Onlangs voegde ze hier haar gezonde en zelfgemaakte pindakaas aan toe. Heerlijk en pure producten gecombineerd maken de originele en unieke smaken een feestje.
Natuurlijk heb ik deze pindakaas voor je uitgeprobeerd in twee recepten.
De recepten zijn glutenvrij en vrij van toegevoegde (geraffineerde) suikers
Pindakaas - haver balletjes
Ingrediënten:
130 gram pindakaas
60 gram havermout
50 gram lijnzaad
2 eetlepels agave siroop (of honing)
Bereiding:
Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot het een plakkerig geheel wordt. Vind je het mengel nog iets te los, voeg dan een eetlepel pindakaas toe.
Laat het mengsel koud worden in de koelkast. Als het voldoende koud is draai je er balletjes van.
In de koelkast te bewaren.
Havermout – Pindakaas/choco ontbijtreep
Ingrediënten:
100 gram roomboter
75 gram kokosbloesemsuiker
Merg van een ½ vanillestokje
1 ei
75 gram boekweitmeel
75 gram havermout
100 gram pure chocolade
75 gram pindakaas
Bereiding:
Verwarm de over voor op 180 graden.
Mix de boter, suiker en vanille tot een romig geheel. Voeg het ie toe. Mix als het ei goed gemengd is de boekweitmeel er door heel en de havermout.
Giet het geheel in een cakeblik en bak in 20 minuten gaar.
Laat het goed afkoelen!
Smelt de chocolade en roer er de pindakaas door heen.
Giet dit over de afgekoelde havermout koek. Laat het afkoelen in de koelkast. Wanneer de chocolade hard is geworden haal je de koek uit het cakeblik en snij je het in repen.
Heerlijk als healthy ontbijt!
Voor de Pindakaas balletjes gebruikte ik coco/laranja pindakaas met pinda, kokosrasp, gedroogde sinaasappelschil en zonnebloemolie.
En voor de ontbijtrepen de naturel pindakaas met 100% pinda.
Kijk voor deze natuurlijke pindakaas op de website van www.saudalicious.com!
Liefs Karin
Dit recept is glutenvrij, melkvrij, lactosevrij en vegetarisch.