DIY Gedraaide kaarsen | Blogmas 2020 #16

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 06:00

Je saaie rechte kaarsen veranderen in een sfeervolle kaars doe je eenvoudig zelf. Een gedraaide kaars ziet er net iets meer bijzonder uit, dan de standaard rechte kaarsen.

In deze doe het zelf leg ik je stap voor stap uit hoe jij prachtig gedraaide kaarsen voor op jouw kersttafel kunt maken.

Je hebt nodig:

Kaarsen

Een bak om de kaarsen in te kunnen leggen waar water in kan

Een glad oppervlakte zoals een snijplank

diy gedraaide kaarsen

Stap 1

Leg de kaarsen in heet water, zodat ze zacht worden. Het heetste water uit de kraan is voldoende. Laat de kaarsen tussen de 5 en 10 minuten zacht worden.

diy gedraaide kaarsen

Stap 2

Haal één kaars uit het water en druk deze, op een gladde ondergrond, rustig platter. De kaars hoeft niet helemaal plat te zijn.

zelf kaarsen draaien

Stap 3

Draai nu voorzichtig met twee handen de kaars 1 richting op. Tot je de gewenste draaiing hebt bereikt. Let op, tijdens het draaien kan de kaars scheuren. Leg de kaars nog even terug in het warme water om weer warm te worden en ga daarna voorzichtig verder met draaien.

diy kaarsen draaien

Stap 4

Rol de kaars nog even zachtjes op de gladde ondergrond, zodat de kaars recht wordt als je hem in een kandelaar wilt zetten. Laat nog even hard worden en je bent klaar.

gedraaide kaarsen doe het zelf

Zet de kaarsen in een mooie kandelaar of houder en je kunt genieten van je eigen gedraaide kaars.

doe het zelf gedraaide kaarsen

Veel plezier van je mooie kaarsen. Jouw kerstdiner eet je onder het genot van een prachtig gedraaide kaars.

- Liefs Karin