Een origineel en zelfgemaakt cadeautje valt altijd in de smaak. Dus duik in de keuken en maak deze heerlijke chocolade cadeautjes.
Je hebt nodig:
Een chocolade reep van 100 gram
Noten en gedroogd fruit
Een pan
Een vuurvaste kom
Snijplank
Scherp mes
Lepel
Bakpapier
En zo maak je dit lekkers:
Hak de noten in groffe stukken en leg ze klaar op een snijplank of bordje. Breek de chocolade in een aparte kom. Zorg dat dit een vuurvaste kom is. Van bijvoorbeeld glas of rvs.
Zet een pan op het vuur met water erin. Zorg dat de pan kleiner is dan de kom met chocolade. Het water in de pan mag de bodem net niet raken van de kom.
Zet het vuur aan en roer af en toe door de chocolade tot deze helemaal vloeibaar is. Leg ondertussen alvast een snijplank of andere platte ondergrond klaar met een bakpapiertje er op.
Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is haal de je kom van de pan af (en doe je het vuur uit). Schep nu met een lepel kleine hoopjes van de chocolade op het bakpapier. Zorg dat er wat ruimte is tussen de hoopjes, de chocolade zal nog iets uitlopen. Decoreer met de gehakte nootjes en de gedroogde vruchten.
Zet de snijplank met bakpapier en chocolade nu in de koelkast om af te laten koelen en hard te worden. na een paar uurtjes zijn de chocolade hoopjes hard geworden en kun je ze leuk verpakken. Je kunt ze bijvoorbeeld in een glazen potje doen, in een plastic deco zakje of in een schaaltje op tafel zetten.
Geniet er van!
- Liefs Karin
ps. Laat je het me weten als je ze ook gaat maken?