Negatieve energie loslaten | Blogmas 2020 #15

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 06:00

Er gebeurt zoveel om ons heen dat het makkelijk is om de negatieve energie op te pikken. je voelt het in je systeem kruipen en hoe krijg je het er dan nog uit? Gelukkig is daar een makkelijke methode voor die ik graag met je deel.

Ik gebruik graag de Ho'oponopono methode, omdat deze op energetisch niveau werkt. De vier stappen zijn eigenlijk eenvoudiger dan vaak gedacht wordt. Ik leg ze dan ook graag in begrijpelijke taal aan je uit.

Met deze vier stappen leer jij negatieve energie loslaten.

ho'oponopono negatieve energie loslaten
  1. Als eerste moet je weten dat jij de enige bent die verantwoordelijk is voor hoe jij je voelt. Dat wil niet zeggen dat het je eigen schuld is dat je je zo voelt, maar het wil zeggen dat jij er verantwoordelijkheid voor mag nemen dat je je zo voelt. Op dat moment kun je het namelijk makkelijker accepteren en zet je de eerste stap om het los te kunnen laten. (Het spijt me)
  2. Dan is de volgende stap om je gevoelens te gaan omarmen. Ja dan kun je jezefl een dikke knuffel geven inderdaad. En wat ik daar ook mee bedoel is dat het oke is dat je je zo voelt. Je mag er oke mee zijn dat je je niet oke voelt. Het is niet erg om die negatieve vibe te voelen. Sterker nog het is heel normaal zou ik bijna zeggen. Je bent een mens van vlees en bloed en jij hebt gevoel in je donder. Logisch dat je de negatieve energie om je heen voelt met je gevoel. In deze stap ga je dus oke zijn met hoe je je voelt. (Vergeef me, alsjeblieft)
  3. De derde stap is gaan houden van het proces waar je in zit. Je mag je gaan realiseren dat jij een keuze hebt en dat wat je ook kiest goed is. Je mag jezelf lief hebben, omdat jij dit voelt en ervaart. je mag van jezelf houden omdat jij jij bent. Jij staat open om te leren en te ervaren, dat maakt jou een bijzonder mooi mens. (Ik hou van je)
  4. En de laatste stap is dat jij je blij en dankbaar mag gaan voelen, juist omdat je dit alles nu ervaren en geleerd hebt. Dankbaar voor de levenservaring en de les die je hieruit hebt gehaald. Dankbaar voor het doorvoelen van je gevoel. Dankbaar voor de verantwoordelijkheid die jij hebt durven nemen. (Dank je wel)

Dit zijn de vier stappen in het kort uitgelegd van de Ho'oponopono methode. De methode om los te laten, te vergeven en jezelf lief te hebben. Wanneer je deze vier stappen onder de knie hebt, is geen battle die jij niet aan kunt. Inzichten, antwoorden en wonderen gebeuren waar je bij staat. 

Laat de vier stappen op je inwerken en probeer het uit. Je herhaalt voor jezelf de vier zinnen steeds wanneer je je ongemakkelijk, druk, onrustig, boos, schuldig, verdrietig, teleurgesteld enzovoort voelt. En steeds kom je een stapje dichter bij loslaten en vergeven.  Voor de duidelijkheid je zegt deze vier zinnen tegen jezelf. Tegen je bewuste en onderbewuste zelf. Tegen niemand anders, dan tegen jezelf. Stel jezelf maar voor dat er een klein meisje in jou zit (die zit er ook ;-)) en dat je tegen haar praat als je de vier zinnen zegt.

 

De vier zinnen zijn:

Het spijt me

Vergeef me, alsjeblieft

Ik hou van je

Dank je wel

Wil je meer hierover weten, kijk dan gerust de masterclass die ik hier over heb gegeven.

- liefs Karin