10 goede doelen om een kerstgift aan te doen | Blogmas 2020 #7

Gepubliceerd op 7 december 2020 om 06:00

Wil je een goede daad verrichten, dan is het een top idee om aan een goed doel te doneren. Goede doelen kunnen altijd extra geld gebruiken voor het werk wat ze doen. En jij kunt daar een steentje aan bij dragen.

Bedenk eens welk goed doel voor jou belangrijk is of welke jij een warm hart toe draagt. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van een aantal goede doelen die zeker jouw steun kunnen gebruiken.

goede doelen

Welk goed doel ga jij steunen dit jaar?

Niemand anders dan jijzelf kunt beslissen of en hoeveel jij zou willen doneren. Bepaal dat dan ook lekker zelf. Onthoud dat 1 euro al een donatie is en dat ook die telt!

Ik heb een zwak voor dieren en met name katten. Nou ja, eigenlijk elk dier dat geen liefdevol thuis heeft gaat mij aan mijn hart. Daarom een paar dieren doelen die jouw steun zeker waarderen. Maar denk ook aan je locale dieren asiel en opvang. Ook zij kunnen donaties gebruiken. Kun je geen geld missen, maar heb je wel oude handdoeken en dekens liggen dan kun je dat ook doneren. Bel even met het asiel bij jou in de buurt en vraag waar zij behoefte aan hebben.

Dierenbescherming

Proefdiervrij

Stichting Zwerfkatten

 

Het aantal gezondheidsdoelen die je kunt steunen zijn ontelbaar. Eigenlijk best verdrietig om te realiseren hoeveel goede doelen er zijn met betrekking tot gezondheid. En ook al lijkt het een druppel op een gloeiende plaat, elke cent voor onderzoek is mee genomen. Ik deel er een paar met je.

KWF Kankerbestrijding

Maag darm en lever stichting

Nationaal MS fonds

 

Het zou normaal moeten zijn dat iedereen op de wereld dezelfde rechten zou moeten hebben. Helaas is dat niet zo. EN mijn hart huilt als ik de verschrikkelijke beelden zie van onrecht, wreedheid en ongelijkheid. Ik deel een paar goede doelen die jij kunt steunen om zo mensenrechten te steunen.

Amnesty International

Free a girl

Care Nederland

 

En dan de goede doelen die hard werken voor een beter milieu en klimaat. Ik kan ze niet vergeten te benoemen in deze blog. Al zijn er zoveel goede doelen die ik zou willen benoemen. Maar je moet ergens beginnen, dus begin bij jezelf ;-)

Geldersch landschap en kastelen (elke provincie heeft donaties nodig!)

Wereld Natuur Fonds

Trees for all

Plastic soup foundation

 

Er is keuze genoeg wanneer je wilt doneren en steunen. Kijk voor nog meer goede doelen op de website van Goede doelen en kies het doel waar jouw hart naar uit gaat. Kies met liefde.

 

-Liefs Karin