Een kerst zonder stress tips | Blogmas 2020 #4

Gepubliceerd op 4 december 2020 om 06:00

Gelukkig hoor ik steeds meer dat we minder stress ervaren tijdens de feestdagen. Nu is kerst 2020 een bijzondere kerst en dat kost misschien wat meer aanpassingsvermogen. Dat wil niet zeggen dat je geen leuke en stressvrije kerstmis kunt hebben.

stressvrije kerstmis
  • Laten we eens beginnen met het enorme voordeel dat je niet met je veertig koppen tellende familie in één ruimte hoeft te zitten. Het mag wat rustiger en dat is zeker voor (hoog)gevoelige en introverte personen erg prettig. Want hoe gezellig een familie samenkomst kan zijn, het is ook slopend en vermoeiend. 
  • Plan tenminste 1 dagdeel per kerstdag vrij voor jezelf en voor je gezin. Die tijd heb je nodig om op te laden en om mooie herinneringen te maken met elkaar. 
  • Zeg nee tegen uitnodigen die je energie gaan kosten. Het is oké om nee te zeggen wanneer je van te voren al een moe en naar gevoel er van krijgt. Feestdagen heten niet voor niets feestdagen. Maak er een feest van en ga niet bij mensen zitten waar je down van wordt.
  • Maak op tijd een plan van wat je wilt gaan eten. Wil je uitgebreid koken of wil je ook een lekker makkelijk avondje? Bedenk het alvast van te voren, dan hoef je daar niet meer over te stressen.
  • Ga niet 1 dag van te voren nog cadeautjes shoppen. Zorg dat je hier al op tijd mee begint. Bestel online als je dat fijn vind en ga op rustige tijden naar de winkel. Zo kun je rustiger rond kijken en is het niet zo druk om je heen. 
  • Ga niet lopen stressen, omdat iemand wat vind van jouw feestdagen planning. Je familie, schoonfamilie en vriendinnen mogen ook begrip opbrengen voor hoe jij het wil en dat accepteren. Voel je niet schuldig als je het anders wilt doen dit jaar.
  • Kom je onder sommige 'verplichtingen' echt niet uit of vind je dat dit er gewoon bij hoort? Zorg dat daar tegenover staat dat je iets doet waar je van ontspant. Maak een fijne wandeling, lees een goed boek of kijk een leuke film. Houdt balans zodat de kerstdagen ook voor jou een fijne tijd zijn.
  • Doe tijdens de kerstdagen vooral wat jij leuk vind. En of dat nou de hele dag op de bank liggen is, spelletjes doen of uitgebreid eten koken. Alles is goed, zolang jij er maar blij van wordt!

 

Hier moet je de kerstdagen toch wel stressvrij mee doorkomen toch? Heb jij nu iets waar je tegen aan loopt tijdens de feestdagen waar jij stress van krijgt? Laat het hieronder weten, dan stuur ik je een persoonlijke tip in je mail ♥

 

-liefs Karin

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.