DIY kerstsokken maken | Blogmas 2020 #2

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 06:00

Hoe schattig is het om je eigen kerst sokken te maken en in huis op te hangen. Op kerstochtend een leuk cadeautje er in en een mooie kerst herinnering is gemaakt.

Ik deel stap voor stap met je hoe je deze kerst sokken zelf kunt maken en er je eigen twist aan kunt geven. Ook vind je het patroon van de kerst sok die ik gemaakt hebt. Je hoeft het alleen nog maar uit te printen en je kunt aan de slag.

 

Dit heb je nodig:

Lapje vilt van 30 x 20 cm

Patroon van de sok

Borduur garen

Naald

Lijm

Stofschaar

Decoratie zoals extra stukjes vilt, wiebeloogjes, mini pompons enz.

kerst sokken maken diy

Stap 1

Print het patroon uit. Dit patroon staat op een A4 formaat en is circa 19 x 15 cm. Knip het patroon uit.

Hieronder vind je het bestand dat je gratis kunt downloaden.

Patroon Kerstsok
PDF – 299,8 KB 263 downloads

Stap 2 

Vouw het vilt dubbel en leg het patroon, met de langste kant van de sok, tegen de stofvouw aan. Zo heb je meteen de voor- en achterkant van de sok. Speld het vast en knip langs het patroon het vilt uit. 

doe het zelf kerst sok

Stap 3

Rijg de borduurgaren door de naald en leg een klein knoopje aan het einde van de garen. Je kan ook bij de naald het garen in een knoopje leggen, om te voorkomen dat de garen uit de naald schiet tijdens het naaien.

diy kerst sok

Stap 4

Naai met een simpele steek beide zijden aan elkaar vast. Wanneer je een extra stukje vilt (zie afbeelding) wilt aan de bovenkant of op de hiel van de sok, leg deze dan nu er op. Zo kun je deze meteen mee naaien en vast zetten.

Laat de bovenkant open.

doe het zelf kerstsokken

Stap 5

Wanneer je de gehele sok hebt vast genaaid kun je beginnen met het decoreren van de kerst sok. Leef je lekker uit en maak het een unieke kerst sok.

Aan de achterkant kun je nu een lintje vast naaien, zodat je de sok kunt ophangen.

diy kerstsokken

Stap 6

Je bent klaar! Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de sok ophangen en er een cadeautje in doen.

Veel plezier met je unieke kerstsok!

zelf maken kerstsokken

Zoals je ziet hoeft een kerst sok en kerstversiering niet per se het standaard rood en groen te zijn. Het mag wel natuurlijk, want het geeft wel meteen de kerst sfeer weer. maar het kan en mag ook anders. En ik zou ik niet zijn als ik je de andere look laat zien.

Veel knutsel plezier en laat me je kerst sok zien als je hem af hebt. Deel hem op je facebook of Instagram en tag mij even. Ik vind het super leuk om jouw creaties te bewonderen!

Ik zie je graag op mijn Facebook pagina, want daar geef ik deze maand allemaal leuke goodies weg aan mijn lezers en volgers. Waaronder deze leuke kerst sokken met cadeautjes er in. Ik zie je graag verschijnen!

-Liefs Karin