Hartige bladerdeeg hapjes

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 07:00

Heerlijke bladerdeeg hapjes voor bij het avondeten of als borrelhapje. Bladerdeeg dat glutenvrij is en ook nog lekker is, is best even zoeken. Maar gelukkig zijn er tal van glutenvrije merken die bladerdeeg hebben. En ieder merk heeft zo haar eigen voor- en nadelen. 

Het bladerdeeg van Consenza vond ik niet altijd even fijn, maar inmiddels ben ik er aan gewend en maak ik er heerlijke gerechten mee. Waaronder deze hartige hapjes. Deze zijn ook naast glutenvrij ook lactosevrij, melkvrij en vegetarisch. In het bladerdeeg zit ei verwerkt, dus dat maakt het niet vegan.

Je hebt nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg (ik gebruikte het merk Consenza deze keer)
  • 200 gram vegetarisch gehakt 
  • 100 gram groenten (paprika, bleekselderij, courgette en champignons)
  • Gehaktkruiden naar smaak
  • 1 ei of 1 eetlepel plantaardige melk
vegetarische balderdeeg hapjes

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius en zet een bakplaat klaar met bakpapier erop.

Snij de groenten fijn en bak deze met het vegetarische gehakt en de gehaktkruiden zacht en gaar. Zorg dat al het vocht verdampt is.

hartige bladerdeeg hapjes glutenvrij

De bladerdeeg plakjes volledig laten ontdooien. Wanneer het groenten- en gehaktmengsel klaar is kun je deze met een lepel aan één zijde van de plakjes bladerdeeg scheppen. Zorg dat de randjes nog een beetje vrij blijven en bedek maar één helft met het mengsel. 

glutenvrije bladerdeeg hapjes

Dan vouw je het plakje bladerdeeg dubbel over het groenten- en gehaktmengsel heen en druk je het aan. Met een vork duw je de kantjes aan, zodat ze dicht blijven. Leg de hapjes op de bakplaat.

Bestrijk de hapjes met een geklopt ei of melk en ze kunnen in de oven.

hartige bladerdeeg hapjes glutenvrij

Bak de bladerdeeg hapjes 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze na het bakken even afkoelen. 

Serveer met een frisse salade of met aardappeltjes en groenten. Wanneer je de bladerdeeg plakjes kleiner maakt (halveert), kun je er heerlijke mini snacks van maken voor op de borrelplank.

Geniet er van en smakelijk eten!

 

hartige bladerdeeg hapjes glutenvrij

Heb jij deze heerlijke hapjes gemaakt, vergeet dan niet @gelukkigglutenvrij te taggen op Instagram. We zien graag onze recepten voorbij komen en wat voor heerlijks jij gemaakt hebt.

Liefs Karin