Overheerlijke aardbeien met chocolade omhuld, een traktatie om te maken en om te eten. Want natuurlijk kun je de lepel en kom met restjes chocolade nog even lekker uit likken!
Nodig:
Bakje aardbeien
200 gram pure chocolade
2 tl kokosolie
Bereiding:
Smelt de chocolade au-bain-marie en voeg al roerend de kokosolie toe tot alles is gesmolten.
Pak de aardbeien bij het kroontje, nadat je ze gewassen hebt en gedroogd hebt, en doop ze in de gesmolten chocolade.
Lek de aardbeien op een bakpapier en als je alle aardbeien gedaan hebt zet je ze in de koelkast. Zo kan de chocolade afkoelen en stollen. Na een uurtje zijn je chocolade aardbeien klaar om op te eten.
Extra tip!
Heb je nog wat chocolade over meng deze dan met een handje rozijnen en gemengde noten, zoals amandelen, cashew noten of walnoten. Maak er een kleine hoopjes van op een bakpapier en ze in de koelkast. Zo heb je heerlijk home made chocolade rotsjes healthy style.
Dit recept is glutenvrij, melkvrij, lactosevrij en vegetarisch.
Reactie plaatsen
Reacties